AKTUELNO

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić otvorio je danas u Domu NS RS četvrtu godišnju Skupštinu Udruženja veterana Posebnih jedinica policije.

Pozdravljajući prisutne, izrazio je zahvalnost veteranima koji su svoj radni vek posvetili službi narodu i državi, i branili ih i tokom najtežih vremena za Srbiju. „Čuvajući našu kuću i štiteći svu njenu decu, zavredeli ste večno poštovanje naroda. Nažalost, u nekim prošlim vremenima, država vam je to poštovanje nepravedno uskraćivala.

Foto: Narodna skupština, kabinet predsednika

Neodgovorni ljudi, koji su se nekada nalazili na čelu države, branili su i da čuvamo sećanje na naše heroje, mnoge nepravedno odstranjivali iz službe, one koji su nam otadžbinu branili slali pred tuđe sudove, donosili katastrofalne, poražavajuće odluke po državu, i svesno uništavali kapacitete da se ona brani. Tenkovi, oklopna vozila, PVO sredstva bili su topljeni, sečeni, prodavani u bescenje. Sve to smo uspeli da promenimo. Odnos prema vama, našoj policiji, našoj vojsci učinili smo dostojnim i suštinski ga promenili sprovodeći na svim nivoima državnu politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića“, poručio je dr Orlić.

Foto: Narodna skupština, kabinet predsednika

Ukazao je na unapređene uslove rada, materijalne i tehničke, koji su danas obezbeđeni za vojsku i policiju, te zahvalio veteranima na sprovođenju brojnih i značajnih humanitarnih akcija, kao i na promociji vojske i policije među mladima. „Svojim delom, pripadnici naše vojske i policije postali su našem narodu simbol najlepših vrlina i najviših moralnih karakteristika - hrabrosti, snažne volje, istrajnosti, rodoljublja i nepokolebljivosti u ispunjenju poverenih zadataka. Hvala vam za nesebičnu ljubav koju ste prema Srbiji pokazali“, zaključio je dr Orlić.

Foto: Narodna skupština, kabinet predsednika

Nakon svečanosti, predsedniku Narodne skupštine dodeljeno je priznanje, plaketa Udruženja veterana PJP.

Foto: Narodna skupština, kabinet predsednika

Autor: