AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik “Novosti” Milorad Vučelić kaže da su se u Podgorici sastali predstavnici tajnih službi koji dogovarli kako da ugroze ineterese Srbije.

- Srbija je centar interesovanja na Balkanu, kao država koja je veoma respektivana. Ima suviše anti-srpskih inetesa…Podatak o sastanku u Podgorici je sasvim pouzdan - rekao je Vučelić za Pink.

Foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, tamo se sastalo šest predstavnika tajnih službi, a tema je bila kako ugroziti srpske interese, tobož ugrožavajući ruski interes na Balkanu.

Vučelić je primetio da je Srbija pogrešila ukidanjem civilne odbrane i istakao da je zadatak vojske dad a štiti državu i spreči potencijalne sukobe.

- Ne možemo misliti da državu ne ugrožavaju nikakvi špijuni i obaveštajni centri. Nije ovde samo reč o vojsci. Ovo je jedna složena akcija, nije reč samo o izviđanju, već i o ugrožavanju ekonomskog potencijala zemlje, njene izvozne politike - naveo Vučelić.

Direktor Međunarodnog instituta za bezbednost dr Orhan Dragaš smatra da sasvim sigurno postoji pojačana aktivnost pojedinih stranih službi.

- To je evidentno i naše kontraobaveštajne sužbe su to detektovale i prate, ali to nije na nivou ugrožavanja naše zemlje - naveo je Dragaš.

Primetio je da su centri moći zaintereosvani za jake zemlje i zemlje koje su u razvoju, što znači da je Srbija veoma poštovana posebno u prethodnih nekoliko godina, od kada je ušla u fazu reformi kada je osnežna vojno, bezbednosno i ekonomski.

#Milorad Vučelić

#Špijunaža

'