AKTUELNO

Ministar MUP razgovarao je sa njima i o unapređenju saradnje, borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se danas u Londonu, tokom zvanične dvodnevne posete Velikoj Britaniji, sa ministrom za Evropu i Ameriku Alanom Dankanom i ministrom za nacionalnu bezbednost Benom Valasom.

Prvog dana posete Velikoj Britaniji Stefanović i ministar Dankan razgovarali su o značaju stabilnosti na prostoru Zapadnog Balkana, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, Stefanović i Dankan su se složili da je stabilnost na prostoru Zapadnog Balkana veoma značajna za privlačenje novih investicija i ekonomsko jačanje i stabilnost svih država u regionu.

Foto: Beta

Njih dvojica su razgovarali i o unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Velike Britanije, ali i izazovima koje sa sobom nosi migrantska kriza koja je pogodila i Srbiju.

Britanski ministar za Evropu i Ameriku preneo je Stefanoviću da njihova zemlja podržava posvećenost Srbije evropskim integracijama, iako je Velika Britanija odlučila da napusti Evropsku uniju, navodi se u saopštenju.

Ministar Stefanović, dodaje se u saopštenju, danas se sastao i sa britanskim ministrom sa nacionalnu bezbednost Benom Valasom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dve policije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Dvojica ministara dogovorili su i konkretne aktivnosti i razmenu iskustava u oblasti prevencije, ali i razmenu stručnjaka u narednom periodu, kaže se u saopštenju MUP-a.

#London

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

#Sastanak

'