AKTUELNO

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpskre lige je rekao da njegova partija pozdravlja odluku predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića da se raspišu konkursi za prijem novih pripadnika 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije, kao i za odred vojne policije za specijalne namene, poznatiji pod imenom ,,Kobre".

- Sa garantovanim primanjima od 200.000 dinara i više, naši budući specijalci moći će da računaju na svoju finansijsku sigurnost i u potpunosti se posvete ispunjavanju delikatnog zadataka pred sobom sa ciljem zaštite bezbednosti svih građana Srbije - izjavio je Đurđev.

Ističući kontinuirana ulaganja u sektor odbrane u poslednjih deset godina, Đurđev je napomenuo da bez snažne vojske nema ni snažne ekonomije ni snažne države.

- Vrhovni komandant Aleksandar Vučić i ministar odbrane Miloš Vučević to savršeno razumeju. Izuzetno je važno da u okolnostima ukrajinske krize koja lako može prerasti u Treći svetski rat, kao i stalnih nasrtaja zapadnih centara moći i albanskih separatista i terorista da od Srbije otmu Kosovo i Metohiju, srpski odbrambeni sistem predvode ljudi koji ulažu u naoružavanje naše vojske i jačanje njenih ljudskih resursa, te razmišljaju o vraćanju redovnog služenja vojnog roka - zaključio je Đurđev.

#Aleksandar Đurđev