AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svim građanima Srbije, povodom Dana državnosti Republike Srbije - Sretenja.

"Poštovani predsedniče, povodom Dana državnosti Republike Srbije - Sretenja, zadovoljstvo mi je da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i poželim mnogo uspeha u razvoju zemlje", naveo je Dodik.

On je istakao da su svi u Republici Srpskoj izuzetno ponosni što je Srbija, sa Vučićem na čelu, svake godine ekonomski i politički sve jača i kao takva, veliki oslonac svim Srbima gđe god da žive.

"Srbija u Republici Srpskoj uvek ima iskrenog i pouzdanog saradnika i prijatelja, jer nas povezuju snažne i neraskidive veze, bratska ljubav, zajedničko nasleđe, poreklo, prošlost, a verujem i svetla budućnost", naglasio je Dodik.

Dodik je izrazio zahvalnost Vučiću i državnom rukovodstvu Srbije na nesebičnoj pomoći u proteklom periodu koja se ogleda u brojnim projektima realizovanim u Republici Srpskoj, kao i na novima sa kojima će, kako je naveo, nastaviti da stvaraju uslove za bolji život građana.

"Poštovani predsedniče, sa najboljim željama za jaku, stabilnu i naprednu Srbiju, primite izraze mog posebnog poštovanja i uvažavanja", navodi Dodik u čestitki.

Srbija sutra obeležava Dan državnosti, ustanovljen u znak sećanja na dva važna događaja iz istorije koja su se dogodila na Sretenje, 15. februara - Prvi srpski ustanak koji je izbio 1804. godine i proglašenje Sretenjskog ustava 1835. godine, koji predstavlja začetak moderne Srbije.

#Aleksandar Vučić