AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti Brede Kalef. U saučešću se kaže:

„Sa tugom sam primio vest o smrti operske dive Brede Kalef, čiji je nesvakidašnji talenat obeležio našu i svetsku umetničku scenu.

Njene nezaboravne uloge ostavile su večni trag na pozornicama čuvenih operskih kuća širom sveta, izazivajući divljenje najvećih imena u svetu opere, koji su sa oduševljenjem i uvažavanjem nastupali sa njom.

Život Brede Kalef bio je obeležen i velikom tragedijom stradanja gotovo cele porodice i nebrojenih sunarodnika u Drugom svetskom ratu. I upravo nijansom te tuge oduvek je bio obojen i njen vrhunski glas, čime je davala jedinstven pečat svakoj ulozi koju je maestralno igrala, dok je seta zbog preživljene patnje ostajala i nakon što ugasnu svetla velikih pozornica.

Bila mi je čast što sam poznavao ovu umetnicu čarobnog glasa, koja će ostati da živi kao simbol vanserijskog talenta i nesalomivog duha.

Izražavam duboko saučešće porodici, kolegama i prijateljima velike dive Brede Kalef. Neka počiva u miru“, navodi se u saučešću predsednika Vučića.