AKTUELNO

,,Afirmacija i implementacija principa da penzije treba da prate plate od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije dokaz su vizionarskog i društveno odgovornog postulata koji je PUPS-solidarnost i pravda odavno postavio, a koji u saradnji sa predsednikom i vladom dosledno sprovodi" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Ističući da je reč o principu koji podržava i njegova partija, Đurđev se osvrnuo na važne rezultate koji su u poslednjih desetak godina postignuti u oblasti penzijskog osiguranja.

,,U svojoj stogodišnjoj istoriji penzioni sistem Srbije nikada nije bio stabilniji i bogatiji nego što je u poslednjih nekoliko godina. Penzije su ne samo sigurne, redovne i zasnovane na realnoj privrednoj moći zemlje, već su i najveće ikada. To je jedna od najvećih pobeda Aleksandra Vučića i Milana Krkobabića, jer su penzionerima omogućili treće doba dostojno života u 21. veku" - istakao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige podsetio je da su penzioneri dali najveći doprinos tokom primene mera fiskalne konsolidacije.

,,Oni su pokazali vrhunski patriotizam, osećaj za državu i za nove generacije za koje su decenijama i stvarali i gradili ovu zemlju. Država ih nije zaboravila i neće, zato Srpska liga snažno podržava ideju Milana Krkobabića o uvođenju socijalne garantovane penzije ne manje od 100 evra" - zaključio je Đurđev.

Autor: