AKTUELNO

Porodica bivšeg policajca Slađana Trajkovića koji je sredinom decembra uhapšen pod optužnicom da je učestvovao u ratnom zločinu, najavila je za sutra u devet časova protest ispred zgrade Specijalnog tužilaštva u Prištini.

Advokat Dejan Vasić potvrdio je za Kosovo onlajn da će "porodica Trajković sutra protestovati ispred prostorija Specijalnog tužilaštva".

"Cilj protesta je ukazivanje javnosti na grubu nepravdu koju pravosudni organi Kosova čine osumnjičenom Slađanu Trajkoviću odbijanjem zahteva odbrane da se brani sa slobode ili eventualno kućnog pritvora.

Sudu smo skrenuli pažnju da su gotovo svi stanovnici Kosova bez obzira na nacionalnu pripadnost ostvarili ovo pravo. Naš zahtev baziran je iz čisto humanih razloga, obzirom da je zdravstveno stanje osumnjičenog Trajkovića alarmantno pogoršano i postoji opasnost od fatalnog ishoda ukoliko se njegovo lečenje ne nastavi kod lekara Zdrastvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, koji najbolje znaju tok i prirodu njegove bolesti", rekao je Vasić.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici. On se tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Osnovni sud u Prištini produžio mu je sredinom januara meru pritvora na još dva meseca.

#Priština

#Protest

#Slađan Trajković