AKTUELNO

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je jučerašnji napad lidera Dveri Boška Obradovića na predsednika Administrativnog odbora i šefa poslanicke grupe SNS-a Aleksandra Martinovića, ističući da protiv nasilnika treba podneti krivičnu prijavu i da celo društvo treba da osudi scene nasilja u parlamentu.

Gojković je rekla da Dveri uvode fašističke manire i političke obračune sa svakim sa kim politički nisu saglasni. U tom kontekstu, Gojković ocenjuje da "treba razmisliti o izmeni Poslovnika".

- Ali za siledžije ne vredi da menjate Poslovnik ili da razgovarate sa njima svaki dan. Slažem se sa Aleksandrom Martinovićem, koji je juče izjavio da i on ozbiljno razmišlja da treba podneti krivičnu prijavu protiv nasilnika - rekla je predsednica Skupštine.

Ona je istakla da na "scene" koje pravi Boška Obradovića ne treba ćutati, jer se tako podstiču. Komentarišući odluku SNS-a o izborima, Gojković je rekla da je ona doneta uvažavajući argumente predsednika Aleksandra Vučića da prevagnu interesi Srbije nad interesima te stranke.

- Naravno, razmišljaćemo o svemu, ali za sada nismo imali razgovore da li da se raspišu izbori i za Narodnu skupštinu - rekla je Gojković.

Raspravu o budžetu kaže očekuje početkom decembra, a krajem nedelje, kako je najavila, putuje u uzvratnu posetu kineskom Kongresu, gde ce razgovarati sa predsednikom Kongresa i najvišim predstavnicima Kine.

- Potpisaćemo dokument koji parlament Kine ima potpisan samo sa parlamentom Rusije, a to je osnivanje zajedničke komisije koja ce pratiti rad naših vlada - rekla je Gojković.

#Maja Gojković

#parlament

'