AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom.

Ministar Vučević je istakao da posete visokih delegacija SAD u prethodnom periodu ukazuju na jačanje odnosa SAD i Republike Srbije.

On je upoznao sagovornika sa narednim aktivnostima zvaničnika Srbije koje će biti usmerene ka daljem unapređenju bilateralnih odnosa, a koje će biti realizovane u Srbiji i SAD. Posebno je istaknuta predstojeća poseta načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića Nacionalnoj gardi Ohaja u Kolumbusu i Združenoj komandi Oružanih snaga SAD u Vašingtonu.

Ministar Vučević zahvalio je ambasadi SAD na uticaju koji je ispoljen prilikom smirivanja situacije na severu Kosova i Metohije. Posebno je naglašen zajednički stav po pitanju neophodnosti konstituisanja Zajednice srpskih opština kao preduslova za dalji nastavak pregovaračkog procesa. 

Ambasador SAD Kristofer Hil istakao je da su SAD pouzdan partner Srbije sa posebnim naglaskom na saradnju u oblasti odbrane. On je naglasio da će ambasada SAD sa svoje strane učiniti sve da naše visoke delegacije prilikom posete SAD u potpunosti ispune ciljeve posete i budu prihvaćene na najvišem nivou.

Ambasador Hil istakao je da se SAD nadaju skorom nastavku saradnje u segmentu koji se odnosi na zajedničke vežbovne aktivnosti i dodao da su SAD spremne da pomognu proces opremanja Vojske Srbije.