AKTUELNO

Veljko Nestorović sa portala Kosovo online, rekao je za PINK da Srbija ne želi da odustane od Zajednice srpskih opština, što je dogovoreno Briselskim sporazumom. Takođe, ističe da smo videli najave Amerikanaca koji su najavili da će napraviti ZSO sa Kurtijem ili bez njega.

- Upravo mislim da je za kraj januara zakazan sastanak u američkoj ambasadi u Prištini, gde su pozvani svi predstavnici njihove opozicije i civilnog društva gde će se raspravljati o ZSO. Na tom sastanku neće biti Aljbin Kurti i neće biti predstavnici vlasti, što je očigledna namera SAD da to izgura na ovaj ili onaj način, što je dobro za Srbiju – rekao je Nestorović.

Kako kaže, sa druge strane, imamo takozvani Francusko-Nemački plan, za koji ne znamo tačno šta se sve nalazi u tom planu, dodaje da je jasno da će Kosovo pokušati da proguraju u međunarodne organizacije, što ističe, nije dobro za Srbiju.

- Za Srbiju nije prihvatljivo da Kosovo dobije stolicu u UN, o svemu ostalom možemo da dogovaramo i da nađemo kompromis. Videli smo šta se dešava na Kosovu poslednjih dana, oni i dalje pucaju u leđa Srbima, i da prete – rekao je Nestorović.

Foto: TV Pink Printscreen

On je rekao da oni idu sa pritiskom na Srbiju, koji se konstantno povećava i zbog Kosova i zbog Rusije.

- Vrši se pritisak na Srbiju da pristane na ono na šta ne može da pristane. Sada se pominju i sankcije i povlačenje investicija, kao i ponovno uvođenje viza, vraćanje Srbije na status koji smo imali pre 20 godina – rekao je Nestorović.

Nestorović je rekao da je predsednik Vučić odavno rekao da nikada neće odbiti poziv za razgovor iz Vašingtona ili Brisela, dodaje da dijalog mora da se vodi, iako ga je teško realizovati u trenutku kada se puca u Srbe.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo što Rosu radi na severu Kosova jeste uvod, oni prave sukob između Srba i Albanaca. Oni žele da naprave rat, da izazovu sukob – rekao je Nestorović.

Dodaje da Srbija pored ZSO mora da zahteva i za povlačenje ROSU sa severa Kosova.

- Svima je jasno da oni žele sukob, da žele krv – rekao je Nestorović.

Autor: