AKTUELNO

Srpska liga pozdravlja najavu predsednika Srbije i ministra odbrane Miloša Vučevića da vojnici specijalne jedinice Vojske Srbije imaju osnovne plate preko 200.000 dinara, jer to znači da država konačno najviše vrednuje one koji to zaslužuju, one koji bi bili spremni da, ako treba, daju i svoje živote za miran san nas i naše dece, izjavio je predsednik ove partije Aleksandar Đurđev.

Đurđev je podsetio da je Srbija danas vodeća regionalna vojna sila kojoj ne mogu ni Hrvatska, ni Albanija ni mnogi drugi da pariraju.

- Zato napadaju srpsku decu i srpske grobove, zato što su slabi i biće još slabiji u odnosu na nas, zato što će hiljadu puta razmisliti pre nego što stanu na put srpskom vojniku - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige izrazio je nadu da se ovako značajna povećanja plata mladim stručnjacima neće zaustaviti na vojnicima.

- Pripadnici bezbednosnih službi, specijalci u policijskim snagama, naši naučni radnici koji svojim znanjem čuvaju i brane našu zemlju, svi oni čim se za to stvore finansijski uslovi zaslužuju minimalnu početnu platu od 200.000 dinara. Taj novac bi bio ulaganje u budućnost ove zemlje i naroda, a ne stavka više u državnom budžetu - zaključio je Đurđev.