AKTUELNO

Način na koji se sprovodi stečaj u Srbiji regulisan je zakonima i ni u jednom stečajnom postupku, u kome je stečajni upravnik Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, predmetni Zakon nije prekršen, izjavio je danas potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov.

Jovanov je, reagujući na izjavu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da je u državi stvorena "moćna stečajna klika, koja ispod cene prodaje imovinu nekada veoma uspešnih firmi, a više hiljada radnika ostavlja na ulici", u pisanoj izjavi naveo da - "koliko Jeremić laže, najbolje pokazuje činjenica da su baš Vučić i vlada Srbije našli strateškog partnera za '14. oktobar' iz Kruševca, koji je kupila 'Tatra', dok se za 'BIP', 'Prvu petoletku' i 'EI Niš' još uvek traže partneri".

Takođe, u tom tako "lošem stečaju", navodi Jovanov, trenutno u Srbiji radi 9.000 ljudi, jer, kako smatra, stečaj nije značio kraj za te firme, nego oporavak.

- To Jeremić ne može da pojmi, jer su u njegovo vreme radnici stvarno odlazili kući praznih džepova, sa jednim papirom - 'Otkaz ugovora o radu'. Najzad, imenovanje upravnika u 'kapitalnim slučajevima', koje Jeremić navodi, nije u nadležnosti Agencije, nego suda, pa je Jeremić, ponovo slagao što i nije neka novost, niti predstavlja iznenađenje za građane, navodi Jovanov.

Kako je dodao, danas je "jasna razlika" u odnosu na period kada su Jeremić, Šutanovac, Đilas i ostali bili vlast i kada su narodu "podelili pola miliona otkaza, fabrike zatvarali, a sebi obezbedili stanove od milion evra, i pune devizne račune".

Pročitajte još: Matić: Rajski papiri nisu rezulat istraživačkog novinarstva, već ukradeni materijal za političku manipulaciju!

#Milenko Jovanov

#Vuk Jeremić

'