AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ministrom za spolne poslove i međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom.

"Velika mi je čast da ugostim prijatelja naše zemlje, šeika Abdulu bin Zajeda al Nahjana", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav, uz fotografije sastanka.

- Odličan razgovor sa prijateljem šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom @mofaicuae. Razmotrili smo sve teme od značaja za jačanje i dalje širenje naše bilateralne i ekonomske saradnje. Naglasio sam da je izgradnja strateških odnosa i sveobuhvatnog čvrstog partnerstva sa UAE od klјučnog značaja za Republiku Srbiju, kao i da naša zemlјa posvećuje najveću pažnju razvijanju i jačanju saradnje sa Emiratima, koja se temelјi na međusobnom uvažavanju i poverenju, ali i na zajedničkoj viziji napretka i vrednostima koje delimo. Zamolio sam ministra al Nahjana da prenese posebno srdačne pozdrave predsedniku UAE, Nјegovom visočanstvu šeiku @mohamedbinzayed, kojem sam uputio poziv da ponovo poseti Srbiju, čime bi učinio posebnu čast našoj zemlji i narodu - napisao je Vučić.

Autor: