AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o aktuelnim događajima na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vučić je obavestio ambasadora Bocan-Harčenka o intenziviranju međunarodnih diplomatskih aktivnosti kad je reč o dijalogu Beograda i Prištine. I ovom prilikom je predsednik Vučić rekao da će Srbija nastaviti da bude čuvar mira i stabilnosti u regionu, zalažući se za poštovanje međunarodnog prava.

Ambasador Bocan-Harčenko je potvrdio da Ruska Federacija ostaje dosledna u podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i istakao u tom smislu važnost Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Predsednik Vučić je još jednom zahvalio na podršci koju Rusija u tom smislu pruža Srbiji u međunarodnim forumima.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su i o pitanjima iz domena bilateralnih odnosa, posebno kulturne saradnje.

- Obavestio sam ambasadora Bocan-Harčenka o intenziviranju diplomatskih aktivnosti od strane međunarodnih aktera u vezi sa razvojem događaja na Kosovu i Metohiji, kao i o naporima koje Srbija ulaže u cilju očuvanja mira, stabilnosti i poštovanja principa međunarodnog prava i njihove primene u skladu sa potpisanim sporazumima - napisao je predsednik na svom Instagram profilu @buducnostsrbijeav

Autor: