AKTUELNO

Dubravka Filipovski pristupila je danas Srpskoj naprednoj stranci (SNS), te je tako poslanička grupa vladajuće većine u Skupštini Srbije postala jača za još jednog člana.

Filipovski je pre deset meseci istupila iz Nove Srbije u kojoj je provela 13 godina, zbog toga što je NS odlučila da izađe iz vladajuće koalicije i da podrži predsedničkog kandidata Vuka Jeremića. U Skupštini Srbije imala je status nezavisne poslanice.

Poslanik SNS Vladimir Orlić rekao je da je Filipovski izabrana za narodnog poslanika sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", da je među najaktivnijim poslanicima u ovom skupštinskom sazivi.

- Zajedničkim snagama mi ćemo nastaviti da zastupamo politiku zahvaljujući kojoj smo postali narodni poslanici - rekao je Orlić novinarima u Skupštini Srbije i dodao da je Filipovski primer političke principijelnosti, ozbiljnog i odgovornog odnosa prema državi i društvu.

Filipovski je navela da je odlučila da i zvanično pristupi SNS, zbog toga što je izabrana na listi "Aleksandar Vuičić - Srbija pobeđuje" i zato je prethodnih godina zastupala političke stavove i interese koje deli vladajuća koalicija.

- Za mene je SNS garant političke i ekonomske stabilnosti u Srbiji, garant očuvanja nacionalnih interesa Srbije i sprovođenja reformi. Prethodnih godina SNS je podela najveći teret. Donete su teške odluke, koje su uvek bile u interesu građana Srbije, a predsednik Aleksandar Vučić je domaćoj i međunarodnoj javnosti uvek govorio samo istinu - naglasila je Filipovski.

Ona je dodala da želi da zajednički nastave da se bore da Srbija više nikada ne bude egzistencijalno ugrožena, kao što je bila 2012. godine.

- Državotvornost koju ima SNS za mene je veoma važna zbog očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta svih građana Srbije - zaključila je ona.

#SNS

#dubravka Filipovski

'