AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je nagrade autorima fotografija sa konkursa "Naša najlepša Srbija" na izložbi njihovih radova u Palati Srbija.

Predsednik se zahvalio svima koji su se okupili i dodao da je poseban žiri odlučivao koje fotografije će pobediti, dodaje da se nije u to mešao.

- Svaka od vaših fotografija slavi lepote zemlje, slavi našu Srbiju. U eri socijalnih mreža koje se ne retko koriste samo za negativan kontekst, obaveza svih nas jeste da svoju zemlju čuvamo i negujemo njene lepote - rekao je Vučić.

Kako kaže, na ovim fotografijama, osim veličanstvene prirode naše zemlje, pokazali ste koliko volite mesta iz kojih dolazite, kao i celu našu zemlju.

- Sve nas u Srbiji bih još jednom zamolio da u ovim vremenima smutnje i svetskih sukoba, kao i bezbroj problema, volimo i čuvamo svoju zemlju i da je guramo napred - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Želim da čestitam svima koji slave Novu godinu po julijanskom kalendaru. Živela naša prelepa Srbija - rekao je predsednik.

Konkurs "Naša najlepša Srbija" organizovan je u junu prošle godine sa ciljem da se na najbolji način promoviše lepota Srbije, a svake nedelje birana je najlepša autorska fotografija, koju su kandidati slali na mejl Predsedništva otvoren za tu namenu.

Na izložbi je predstavljeno 29 autorskih fotografija objavljenih tokom trajanja konkursa, a pobednička fotografija koja je imala najviše lajkova na instagramu je autorke Dragane Macure, koja je fotografisala jezero Perućac. Njena slika imala je 6.488 lajkova na instagramu.

Nagradu je dbio i Aleksa Petrović, Bojana Vukomanović, Budimir Jovanović, Negoslava Stanojević, Bojan Lučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Autor:

#Aleksandar Vučić