AKTUELNO

Otvoreno pismo vlasnika Televizije Pink Željka Mitrovića, milijarderskom zelenku Draganu Đilasu!

E moj Điki!

Pored prekomerne i brutalne materijalne pohlepe, mentalna pohlepa kojom već skoro dve decenije pokušavaš da otmeš zdrav razum normalnima, više nije nikakva dobro čuvana tajna već ogoljena istina vidljiva svima pa čak i tvojim do jučerašnjim najbližim saradnicima.

Danas si u jednom od mnogobrojnih medija pod tvojom kontrolom izrekao gnusnu laž kako ja ne poštujem odluke pravosudnih organa, a povodom spora koji si vodio protiv mene. Ne samo da si izrekao laž već si i izbegao da kažeš da za razliku od tebe koji sedi na nagomilanim milijardama, ja sam neko ko mora da radi svaki dan, da bi svakog meseca obezbedio plate za preko hiljadu zaposlenih i da nisam imao dovoljno vremena da učestvujem u dokaznom postupku koji je podrazumevao i veštačenje koje bi dokazalo da si secikesa, tapkaroš i nosilac medijske korupcije.

Ne kažem da je veštačenje jednostavna stvar, jer bi moralo da utvrdi da li si otimao sa tri ili sedam prstiju, da li si satirao samo rukama ili si koristio i zube, da li si koristio samo rukavice ili je i čarapa imala posla? Nije to lak posao ni za vrhunskog veštaka ali za pojedine moje navode, veštak uopšte nije bio potreban.

Da si uspeo da od nekada moćne demokratske povorke napraviš, u rekordnom vremenskom intervalu, demokratski otpad,više nije tajna čak ni za tebe, ali ni za poštene ljude koji su idejama posvetili ceo jedan život.

Meni lično dugo je trebalo da razumem da prezir koji izražavaš prema ljudima, prijateljima, građanima i celim familijama ustvari nije prezir prema njima već tvoj sopstveni prezir prema samom sebi i to je glavni razlog što pokušavaš da ućutkaš svakog ko je primetio da se u svakom biznisu slabo snalažis i da ti je politika i gradsko vime, kako si ti doživljavao gradsku kasu, jedini spas.

Kako nema sumnje da ćemo se uskoro sresti na nekom novom suđenju na kome ću ovog puta rado prisustvovati, predlažem da javno ili tajno kažeš šta u mojim navodima nije tačno.

Da li nije tačno da si relativno skoro sedeo na Vučićevom kanabetu i zapomagao kao i svaki dokoni milijarderski zelenko i nudio sebe i svoje usluge bagatelno i tako bedno da je sve prisutne bilo toliko sramota da su pojedini od srama stiskali prste na nogama, ili možda nije tačno da si hapsio nevine ljude zarad političkog interesa, znaš da govorim o profesoru Miliniću ili možda nije tačno da si tvorac korupcije u oblasti medija ili možda nije tačno da si muljao sa profitom zbog brakorazvodne parnice sa svojom suprugom.

Ako imaš primedbe na bilo koji od mojih navoda potrebno je samo da nađeš tri svedoka uključujući bližu i dalju familiju koji mogu da potvrde, da nisi ono što jesi, ili da jesi ono što nisi, a da pri tome ne vršiš pritisak na svedoke, sudije, klijente, oglašivače, njihovu rodbinu i prijatelje, ali ni na druge privredne subjekte koji jedva preživeše tvoju epohu.

Ako ne uspeš da nađeš tri svedoka prihvatiću i koliko imaš i u tom slučaju biću spreman da prećutim bar jednu od svojih budućih tvrdnji, a ti izaberi koju.

Kraj drugog dela.

Dosledno Željko Mitrović.

#Dragan Đilas

#Pismo

#Željko Mitrović

'