AKTUELNO

Dragan J. Vučićević glavni i odgovorni urednik Informera, rekao je da je večeras u specijalnoj emisiji na TV PINK da je večeras došlo do oružanog sukoba na Kosovu oko 19:45, da su napadnuti Srbi na barikadama.

- Očekujemo odgovor države Srbije. Mislim da će sada da se najpre utvrdi činjenično stanje i šta se desilo, ima li ranjenih ili žrtava - rekao je Vučićević.

Kako kaže, Srbija će sada morati da zatraži od nadležnih organa da zaštite Srbe.

Foto: TV Pink Printscreen

Vladimir Đukanovioć kaže da treba da sačekamo da se prvo dobiju prezicniji podaci, ali, kako dodaje, moramo da se pripremimo na to da se ovo neće mirno završiti.

- Sukoba će nažalost biti. Ako neko dovlači hranu, specijalne jedinice, to radi da bi se sukobio a ne da bi održavao mir - rekao je Đukanović.

Novinar Milomir Marić je rekao da Srbija mora da pokaže da je spremna da brani svoj narod i, dodaje, to je jedini način.

Vučićević je rekao da su za ovaj napad izabrali katolički Božić, zato što danas zapadni mediji spavaju.

- Neki ekstremisti u Prištini misle da će to u ovim danima da im najlakše prođe - rekao je Đukanović.

Saša MIlovanović, direktor Srpskog telegrafa, rekao je da je ceo Brisel otišao na odmor i kako su svi zvaničnici na odmoru, kao i da je to prilika da mogu da se dešavaju ovakve stvari.

Milovanović je rekao da danas imamo srpski narod koji je najugroženiji u Evropi trenutno, mimo rata. Dodaje da žive u getu i da ne mogu da ostvare najosnovnija ljudska prava.

Foto: TV Pink Printscreen

- Uskraćena su im sva prava i to nikoga ne zanima - rekao je Milovanović.

Kako kaže, ne bi ga iznenadilo da sada zapad izađe sa informacijama kako je Srbija kriva i kako je Vučić kriv.

Vučićević je rekao da je poenta da se Srbi okrive, da se predstave kao krivci za napad.

- Sve je to jedan veliki specijalni rat protiv Srba i Srbije. CIlj je etničko čišćenje Kosova. Oni hoće Kosovo bez ijednog Srbina - rekao je Vučićević.

Kako kaže, ako budu naši ljudi napadnuti, država će ih braniti.

Bivši obaveštajac Ljuban Karan rekao je da je važno reći da nije slučajno da su izabrali današnji datum.

- KFOR i EULEKS su se uključili u pomoć Kurtijevoj strani. Pokušaji i podmetanja postoje i to sve sa ciljem da se okrive Srbi - rekao je Karan.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučićević je rekao da bi sada trebalo da se oglase i svi nadležni sa zapada, i da se obaveste da smo ozbiljni i da ćemo u slučaju frontalnog napada intervenisati našom vojskom i policijom.

- To moramo da obavestimo ove na zapadu kako bi probali da zaustavimo ludaka Kurtija. NJega u ovo gura neko iz Berlina i Londona - rekao je Vučićević.

Kako kaže, njemu je negde sa zapada rečeno da to uradi baš danas. Dodaje da će da prevlada razum. Kako kaže, mi molimo i apelujemo za mirno rešenje.

- Nama je najviše stalo do mira, ali ako neko ubija Srbe samo zato što su Srbi, onda ne možemo da ostanemo imuni na to - rekao je Vučićević.

Kako kaže, ne možemo mirno da gledamo kako nam napadaju narod. Dodaje da smo ozbiljna država i da smo ozbiljni u nameri da zaštitimo svoj narod.

Milovanović je rekao da oni negiraju da se bilo šta desilo, jer im je propala priča o tome da su Srbi napali njih.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučićević je rekao da je dopisnik Informera sa lica mesta javio da je pucano na Srbe na barikadama.

MIlovanović je rekao da se vrše nečuveni pritisci na sina predsednika koji nema veze ni sa čim.

Đukanović je rekao da pojedini pravosudni organi u Beogradu itekako rade u kriminalizaciji porodice Vučić.

Karan je rekao da oni hoće jednim udarcem da "ubiju dve muve", smatrajući, kako kaže, da ako sruše Srbe na KiM, da će sa njima da padne i predsednik Vučić.

Autor: