AKTUELNO

Urednik Večernjih novosti Milorad Vučelić postavio je pitanje zašto predstavnici opozicije ne demantuje navode da su govorili ružne Srbiji i klevetali Rusiju.

- Kao što niakda nisu demantovali depeše Vikiliksa i sada ne kažu nismo ništa pričali protiv Srbije i Rusije - rekao je Vučelić za TV Pink, podsetivši da su Vuk Jermić i Dragan Šutanovac neprijatno opisani u depešama Vikiliksa.

- Zanimljivo je da niko od njih neće da kaže ja nisam ništa lajao protiv Srbije i klevetao protiv Rusije, a mi svi znamo iz drugih izjava da su govorili veoma ružne stvari o Srbiji. Ružne stvari se ne govore o Srbiji pred strancima bar ne bez takta, tako brutalno i bez takta- naveo je Vučelić.

On je ocenio da smo “vaspitno” delovali na Brajana Hojta Jia, koji je dobio dostojan odgovor ne samo od predsednika Aleksandra Vučića već i od javnosti u Srbiji, te verovatno u SAD dobio prekor i popravio se, te ublažio stavove.

Osvrnuvši se na aferu “Rajski papri”, Vučelić je ukazao da su se ti papiri prvi put pojavili pre nekoliko meseci sa namerom da se kompromituje Putin.

- Operacija kompromitovanja Putina nije uspela, pa je krenula politička kampanja protiv Trampa, opet preko Rusa, uz navode da oni finansirali njegovu pobedu. Svi ostali su kolateralna šteta- rekao je Vučelić.

Nenad Popović se u ovim spiskovima pojavio kao najatraktivnija ličnost i on je to decidirano demantovao i to je prvi put da neko demantuje ovakve tajne depeše, ukazao je glavni urednik Novosti.

Kako je dodao, ofšor kompanije su dozvoljen način poslovanja i to nije utaja poreza, već poreska optimalizacija.

Vučelić je istakao da cilj afere “ Rajski papiri” nije bio da se ofšor kompanije oglase nezakonitim, već da se kompromituju određeni ljudi.

#Milorad Vučelić

#Opozicija

'