AKTUELNO

Novinar Olivera Miletović kaže da je situacija na KiM takva, da Srbija već duži period živi u nekoj vrsti predratnog stanja. Sve što se dešava, kaže, jeste dramatično, a problem je taj što živimo na prostoru kom živimo, i što smo smo deca Kosovoskog zaveta.

- Došlo je vreme da podvučemo crtu i da kažemo šta smo dobili a šta izgubili sa pregovorima, sa odnosom sa Međunarodnom zajednicom... Kurti je organizator radova, i to je jasno. Sve kreće sa planom SAD o ideji nezavisnog Kosova. Sve se dešava da bi nam se oduzeo naš prostor. Pregovorima smo pokušali da harmonizujemo odnose... - rekla je Miletović.

Foto: TV Pink Printscreen

Imamo 1.000 dokaza da sporazumi ne vrede i važe, navela je Miletović.

- Imamo Briselski sporazum koji je ispoštovan, a oni ga nisu ispoštovali, i mnogo toga pre. Mi nemamo pravo ni na šta, a oni pravo na sve - dodala je Miletović navodeći ponovo, da crta mora da se podvuče jednom za svagda.

Urednik u Srpskom Telegrafu Saša Milovanović istakao je da je izjava Angele Merkel neverovatna, a ona više, kako dodaje ide u prilog Rusiji.

- Priznala je da je zapadni svet varao Ruse u pregovorima. Kupili su vreme svesno da se naoruža Ukrajina, da se u tim godinama koje su dolazile dođe na nivo gde Ukrajina danas ima naoružanje kakvo ima. NATO je ispraznio magacine... A šta je bitno? Imate izjavu jakog političara Evrope, gde ona kaže da Rezolucije nisu imale značaj. I kada vi možete da prevarite veliku Rusiju, možete da zamislite kako će se ophoditi prema Srbiji - kaže Milovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Situacija je užasna po nas, pritisci su ogoljeni, više nema skrivanja, nema dve strane, vidimo šta su rekli Borelj i Berbok, komentariše Milovanović.

Autor: