AKTUELNO

Ekskluzivno u emisiji Verice Bradić večeras o najaktuelnijim temama govorili su bivši ambasador SR Jugoslavije pri UN, Vladislav Jovanović, lider radikala dr Vojislav Šešelj i reditelj Dragoslav Bokan.

Gledaoci u toku emisije mogli da glasaju za predloge na fejsbuk stranici Hit tvit i na tviter nalogu. Takođe, gledaoci u toku emisije mogli da se uključe i glasaju i uživo u emisiji.

POBEDNIČKI PREDLOG BIO JE BROJ JEDAN - Povratak vojske na Kosovo!

Šešelj je, komentarišući dešavanja na KiM, rekao da je situacija dosta opasna, dodaje da će se videti još da li će se večeras dogoditi upadanje ROSU na sever i uklanjanje barikada.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zapad je svestan da bi to izazvalo krvoproliće, to Englezi i Nemci žele iz sve snage. Ako noćas ne napadnu, opet preti opasnost i narodnih dana - rekao je Šešelj.

- POVRATAK VOJSKE NA KOSOVO!

PREDLOG BROJ 1. PRVI DEO

PREDLOG BROJ 1. DRUGI DEO

Šešelj je rekao da zvanično do sada niko nije tražio povratak vojske na Kosovo.

- Sada je dobro što je predsednik Vučić krenuo sa tim, nikada nije kasno, iako je trebalo i ranije. Taj zahtev bi trebalo stalno da se ponavlja, iako su trenutno male mogućnosti da nam to i dozvole - rekao je Šešelj.

Kako kaže, to zavisi od KFOR-a, ali se ta rasprava, dodaje, može pokrenuti i na Savetu bezbednosti.

- Rezolucija 12 44 je nepromenjiva sve dok imamo podršku Rusije i u značajnoj meri Kine - rekao je Šešelj.

Foto: TV Pink Printscreen

Jovanović je rekao da bi valjalo da se podsetimo da je Rezolucija doneta pod obavezujućom poveljom i da obavezuje sve entitete da se pridržavaju potpisanog.

- Sve odredbe imaju podjednaku važnost i značaj, nisu hijerarhizovane. Ono što se odnosilo na Srbiju i vraćanje 250 hiljada prognanih Srba i Roma, nije sprovođeno i nije se čak ni uzimalo u obzir - rekao je Jovanović.

Kako kaže, NATO je dao vlas KFOR-u da sam odlučuje kada će i da li će biti dozvoljeno slanje tih jedinica.

- Ako bi se sada desilo da komandant KFOR-a ne uzme u obzir ili kaže da se čeka i dalje na to, onda bi mogli da se obratimo Savetu bezbednosti i da se upitamo da li su oni pogodni da odlučuju o realizovanju te ključne odredbe - rekao je Jovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Bokan je rekao da mi i dalje vodimo borbu, da nismo položili oružje i da nismo postali robovi.

- Naši spoljni neprijatelji su rešili da promene taktiku, tako što će da probaju da ruše srpsku državu iznutra.

Kako kaže, pokušavaju da nas pobede iznutra i da iznutra ponište Rezoluciju 12 44.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić, rekao je da sve veći broj građana pristiže svakoga trenutka. Dodaje da nakon današnjih izjava Kurtija, koji je samo podgrejao vatru, građani nisu i ne žele da nasednu da provokacije.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Zbog kompleksnosti situacije, formiran je krizni štab koji će obaveštavati o situaciji na terenu. Želim da obavestim građane i da ih pozovem da ostanemo mirni, da budemo uzdržani ali budni i da ne dozvolimo da niko nasedne na provokacije - rekao je Rakić.

Kako kaže, oni žele samo mir i da sačuvaju svoje porodice. Dodaje da želi da zamoli građane da se prema pripadnicima KROF- a odnose sa poštovanjem.

- Molim sve građane da im izađu u susret i pomognu ukoliko im je naša pomoć za nešto potrebna - rekao je Rakić.

Šešelj je rekao da moramo imati u vidu da Engleska i Nemačka imaju najpokvarenije ciljeve na Balkanu, dodaje da je njihov cilj da se uguši Srbija.

- Mi smo u njihovim očima mali Rusi na Balkanu - rekao je Šešelj.

Dodaje da je jako bitno da insitiramo na tome da što više zemalja povuče priznanja Kosova i Metohije. Kako kaže, misli da bi još zemalja želelo da ga povuče.

Kako kaže, oni bi hteli da incidentima isteraju i istrebe Kosovo od Srba.

Foto: TV Pink Printscreen

Šešelj je rekao da je najvažnije da su Srbi jedinstveni i odlučni, ali dodaje, da moraju da vode računa da sa srpske strane ne dođe do krvoprolića.

- Ne smemo mi da budemo inicijatori oružanog sukoba. Treba da nam bude nametnut - rekao je Šešelj.

Dodaje da su Šiptari spremni da se maskiraju i da žrtvuju i svoje da bi napravili incident.

Jovanović je rekao da bi Srbija trebalo da ima jasnu predstavu o tome kakva je igra u pitanju, kao i ko je glavni režiser svega i ko odlučuje. Dodaje da je kosovska vlast priručno sredstvo koji ne sme da izađe iz okvira.

- Po meni je glavna Amerika a da je cilj da se Srbija pripremi za brže kretanje ka konačnom rešenju. Zbog toga ne očekujem neko veće komplikovanje dole, jer sigurno da postoje neke nevidljive oči koje vode računa da Albanci ne vode neku svoju igru dole - rekao je Jovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ono što je takođe važno jeste da Srbija postepeno postaje važniji ulog za Ameriku nego samo Kosovo.

- Sada oni počinju da shvataju da je Srbija zbog njih važnija, i da ne smeju zbog manjeg da izgube većeg - rekao je Jovanović.

Bokan je rekao da nas ovde i sada može samo da odbrani srpska država. Dodaje da možemo da branimo Kosovo tako što ćemo da branimo i poštujemo svoju državu i svoju vojsku.

- Mi time pomažemo ljudima koji su tamo večeras. Moramo svojim čvrstim držanjem da ostanemo zajedno u otadžbinskom rovu - rekao je Bokan.

- MERKEL, ISTORIJSKA IZJAVA

PREDLOG BROJ 2. PRVI DEO

PREDLOG BROJ 2. DRUGI DEO

Jovanović je, komentarišući izjavu Angele Merkel, rekao da je ona otišla sa političke scene kao jedan od retkih političara koji je znao šta radi, ali dodaje, da ovim što je rekla, pokazuje da je bila deo prividnih međunarodnih dogovora.

- Nama su uvedene najgore moguće sankcije koje su jednoj zemlji uvedene isto kao posledica trika - rekao je Jovanović.

Bokan je rekao da ona pokušava retroaktivno da sebe stavi na stranu onih među kojima živi, makar time, kako dodaje, izazvala optužbe da su krivci za sve to.

- Ona naknadno menja istoriju, upravo zbog toga da bi time, neke glasine da je "ruski" čovek ukinula. Mi sada imamo jedno svedočanstvo, kao ispovest zločinca koji priznaje svoju grešku - rekao je Bokan.

Foto: TV Pink Printscreen

Šešelj je rekao da su Ukrajinci oni zaveli diktatorski režim gde je svako suprostavljanje rezultiralo hapšenjem ili ubijanjem.

- Ja ne znam da li su Rusi imali obaveštajne podatke i zašto su čekali osam godina, ali vidimo da je ukrajinska vojska naoružana do zuba i da ima podršku NATO-a - rekao je Šešelj.

Kako kaže, ovo priznanje je za nas došlo u dobar čas, dodaje da je dobro kad god da dođe.

- Mislim da sve što dolazi sa zapada treba sa svih strana oprezno sagledavati. Nema govora da pristanemo da Kosovo postane članica Savet Evrope i UN, kao i OEPS-a, ako su oni kandidat za EU, mi treba da kažemo da mi više nismo - rekao je Šešelj.

Jovanović je rekao da je Amerika sve vreme Evropu držala na nižem nivou, kako bi joj pokazala kako navodno nije u stanju da reguliše stvari u svom dvorištu, već da im, kako kaže, trebaju oni, kako bi regulisali stvari.

Vesna je glasala za predlog broj 1, istakavši da smo svedoci da Priština krši sve što je propisala međunarodna zajednica.

Dodaje da izjava Angele Merkel pokazuje da se zapadu ne može verovati.

Vesna iz Vršca glasala je za predlog broj 1, dodavši da smo svedoci koliki su pritisci na Srbiju sa svih strana.

Šešelj je takođe glasao za prvi predlog. Dodaje da je to najvažnije, ali da je isto tako jako važna i izjava Angele Merkel.

Bokan je isto tako glasao za predlog broj 1.

Jovanović je takođe glasao za predlog broj 1.

Autor: