AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram nalogu i moćnim video-snimkom još jednom poručio da nema predaje!

Predsednik je obajvio snimak iz jučerašnjeg obraćanja povodom situacije na Kosovu i Metohiji i terora premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, istakavši da je 2022. godina rekordna po broju etnički motivisaniih napada.

– Tokom 2021. godine bilo ih je 128, a do 8. decembra 131 više. Kurti i njegova lažna vlada su apsolutni šampion u kreiranju napada i incidenata u kojima su Srbi hapšeni – izjavio je Vučić.

On je dodao da je usaglašen tekst kojim će biti upućen zahtev komandantu KFOR-a da obezbedi raspoređivanje pripadnika vojske i policije Srbije.

– Rezolucijom SB UN 1244 potvrđeno je da će dogovorenom broju srpskog vojnog i policijskog osoblja biti dozvoljeno da se vrati. Do sada sa KFOR-om nisu vođeni razgovori o povratku srpskog osoblja – navodi se u zahtevu.

Vučić je podvukao da predaje nema i da je neće biti.

– Nema i neće biti predaje. To je moja poruka za sve koji će u narednim danima da dolaze. Ne brinem za cenu koju ću lično da platim – kazao je Vučić.

OBJAVU MOŽETE POGLEDATI OVDE!

Autor: