AKTUELNO

Aljbin Kurti želi da isprovocira situaciju i izazove nerede kako bi okrivio Srbe za iste, rekao je za PINK direktor Borbe Andrija Jorgić.

Jorgić je, komentarišući događaje koji su se sinoć desili na Kosovu i Metohiji, rekao da smo mogli da vidimo jasnu i stravičnu poruku Aljbina Kurtija, koji je, kako kaže, pokazao šta mu je glavna namera.

- Po stoti put je poslao poruku da želi da zaokruži svoju priču u kojoj mu nedostaje sever Kosova i Metohije, po mogućstvu bez Srba - rekao je Jorgić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, on zna da će ovi izbori koje je zakazao i koji su nelegitimni morati da se otpišu, i dodajem želi da isprovocira neku situaciju kako bi na njoj profitirao.

Urednik političke rubrike u informeru Milan Dobromirović, onoga trenutka kada je Kurti najavio da će pojačati snage takozvane kosovske policije na severu Kosova, krenulo se korak po korak sa pojačavanjem provokacija.

Jorgić je rekao da oni nisu slučajno upali u dvorište vrtića. Dodaje da su oni nakon toga, sutradan, ponovo zalutali u to dvorište. Kako kaže, oni demonstriraju silu i udaraju na to gde smo najosetljiviji, a to su deca.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni su postigli cilj, a to je taj strah koji pokušaavaju da uvuku među Srbe - rekao je Jorgić.

On dodaje da oni sve rade ne bi li isprovocirali. Kako kaže, Kurtiju je jasno da je on svoje odradio i da nema više nikakve perspektive, tako da se odlučio na ovakve korake.

- Demonstriraju silu kako će da prođe svaki Srbin dole - rekao je Jorgić.

Autor: