AKTUELNO

Angola će u decembru biti zemlja domaćin zajedničke vojno-medicinske vežbe sa Srbijom i SAD u cilju jačanja odgovora na zarazne bolesti poput ebole.

Taj događaj biće održan u dve faze od 4. do 15. decembra - prva će biti posvećena obuci, a druga praksi, rekao je angolski pukovnik Marlene de Fonseka koji će predvoditi zajedničke vežbe, preneo je danas portal newsghana.com.gh .

Praktičan deo trilateralne vojno-medicinske vežbe, pod nazivom "Pambala 2017", biće održan od 9. do 15. decembra u gradu Kašito, u provinciji Bengo.

Zvaničnici su naveli da je održavanje obuke koja prethodni praktičnom delu predviđeno u vojnoj bolnici Luanda i trajaće od 4. do 8. decembra, uz seminar o tropskim bolestima.

Posmatrači iz Zajednice za razvoj južne Afrike (SADC), Obale Slonovače, Malija, Lesota, NATO-a, Portugala, Mađarske i Zajednice zemalja portugalskog jezika takođe će učestvovati u vežbi.

Epidemija smrtonosnog virusa je izbila u Gvineji u decembru 2013. godine i odnela više od 2.500 života. Od ebole je širom sveta umrlo 11.300 ljudi, uglavnom u Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji.

Pročitajte još: ČEPURIN: Srbija poseti Jia dala nesrazmeran značaj - ON NIJE VIDEO TILERSONA, A KAMOLI TRAMPA!

#Medicina

#Vojska

#vežbanje

'