AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije i poručio da niko iz naše zemlje neće biti u Tirani 6. decembra.

Vučić se obratio javnosti nakon odluke Aljbina Kurtija da Nenada Rašića protivustavno i protivno Briselskom sporazumu imenuje za ministra za zajednice, kao i zbog sramne reakcije Evropske unije na taj potez.

Predsednik je ponovio da je izjava Brisela sramna, i da je to najblaža reč koja može da se upotrebi.

- Izbor Rašića, čoveka koji je dobio manje od 1 odsto, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na KiM. I sada nekoliko stvari da kažem, pre zvaničnog obraćanja i sastanka sa Varheljijem, ako do toga uopšte dođe - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su pokazali bedni antisrpski odnos, i dodaje da ono što je uradio teroristički ološ Aljbin Kurti danas, kako kaže, trebalo je da dobije zasluženu osudu EU, ali je, kako dodaje, nije dobio.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace, Rašića i Radu Trajković, ne postoje gori, koji ničije poverenje u Srbiji nemaju, ali imaju poverenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše. Nema problema. Možete da uništite predsednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete. Ali za mene su Kosovo i Mertohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja. Bolje da me nema, nego da vam je predam u ruke, i neću vam je predati u ruke. I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani, a vi lepo dolazite, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi iz Evrope i Zapadnog Balkana - rekao je Vučić.

Poručio je da vode računa da ne povrede ni jednog Srbina, a Evropi da je bude sramota.

Predsednik je poručio da mogu da "baljezgaju o tome da je Srbija kriva", ali da njega to ne zanima.

Autor: