AKTUELNO

Kandidati su prošli bezbedonosne provere.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da je od konkursne komisije dobio imena dva kandidata koji ispunjavaju sve uslove za direktora dolicije

- Ja ću u konsultacijama sa Vladom, kada Vlada bude zakazana i kada budemo imali prostora da to tome debatujemo, iskorostiti svoje zakonsko pravo i predložiti vladi izbor direktora policije - rekao je Stefanović, ali nije naveo njihova imena.

MUP je sinoć na svom sajtu objavio da su Vladimir Rebić i Dragica Jevtović kandidati za direktora policije koji su prošli bezbednosne provere.

Time je kako se navodi na sajtu MUP-a, okončan postupak za izbor direktora policije i konačna rang lista prosleđena je ministru unutrašnjih poslova.

Prema zakonskoj proceduri, ministar unutrašnjih poslova Vladi Srbije predlaže kandidata za direktora policije, a bira ga Vlada na period od pet godina.

Na mestu direktora policije devet godina bio je Milorad Veljović, koji je penzionisan 31. decembra prošle godine, a za vršioca dužnosti postavljen je načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

J. Stanković

#Kandidatura

#Nebojša Stefanović

#Policija

'