AKTUELNO

- Šta drugo da očekujemo od vlasti koju su vodili Šutanovac, Đilas, Šapić i Jeremić, a koja je zadužila Beograd za 1.2 milijarde evra ili svakog stanovnika za preko 700 evra - zapitao se Vesić.

Goran Vesić, član Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke, istakao je u saopštenju dostavljenom medijima, da Šutanovčeva izjava pokazuje da "ne poznaje zakon i da izjava na najbolji način govori o tome koliko ovaj kandidat za gradonačelnika ništa ne zna o vođenju grada".

Beograd se ponaša upravo suprotno od onoga što Šutanovac priča. Zakon obavezuje lokalne samoprave, pa i grad Beograd, da svake godine donosi Odluku o stopi poreza i da istu usklađuje sa prosečnom cenom stana za svaku zonu. Hvala Bogu, vrednost stanova u Beogradu raste, što je posledica ubrzanog razvoja Srbije i grada poslednje četiri godine. Štiteći standard građana od značajnog poveća na poreza grad Beograd je isto ograničio na 2 odsto. Postoje delovi grada u kojima je prosečna cena manja, pa će u skladu sa tim u tim zonama biti smanjen porez na imovinu – rekao je Vesić.

Kako je istakao, reč je o još jednoj laži Demokratske stranke i Šutanovca.

- A šta drugo da očekujemo od vlasti koju su vodili Šutanovac, Đilas, Šapić i Jeremić, a koja je zadužila Beograd za 1.2 milijarde evra ili svakog stanovnika za preko 700 evra. U poslednje tri i po godine vratili smo 500 miliona evra tog njihovog duga. Za te pare smo mogli da izgradilo 250 obdaništa ili škola, skoro dva Pupinova mosta ili da uredimo 5 hiljada fasada. Toliko oni duguju građanima Beograda pa zato nemaju moralno pravo da pričaju u njihovo ime – zaključio je Vesić.

#Beograd

#Dragan Šutanovac

#Goran Vesić

'