AKTUELNO

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković najavio je danas da će dijalog o Kosovu i Metohiji biti nastavljen ovog meseca i odbacio kritike da je reč o fingiranom dijalogu, navodeći da je to bio prvi ozbiljan i otvoren razgovor o KiM, a da političari nisu bili glavni akteri.

Selaković je za RTS rekao da će dijalog teći svojim tokom i da će uključiti predstavnike akademske zajednice, naučnih instituta, uvaženih nacionalnih kulturnih ustanova.

-Postoji pokušaj bacanja senke na dijalog, a to su stavovi ljudi kojima nikada ne možete da ugodite i nikada im ništa neće odgovarati, niti biti dobro. To su oni koji kažu da je dijalog fingiran, da ne postoji, a dijalog postoji - rekao je Selaković.

On kaže da je bilo zadovoljstvo, u smislu ozbiljnosti pristupa, slušati profesore prava koji su iznosili oprečna i razlicita mišljenja na prvom okruglom stolu.

- Je l' to fingiran dijalog ili je to prvi put ozbiljno i otvoreno razgovaranje na temu Kosova i Metohije, a da politicari nisu glavni akteri. Zato mislim da je to dobro - rekao je Selaković i dodao da želi da se dijalog nastavi.

On je naveo da je suština cele priče da oni koji pričaju na takav način o dijalogu, nemaju u tom dijalogu šta da kažu.

- Oni nemaju politiku ni ozbiljan pristup, nemaju nikakav plan ni osećaj za ono što čuva Srbiju na KiM - rekao je Selaković.

On je naglasio da država nije organizator okruglog stola i da je reč o Konferenciji pravnih fakulteta Srbije.

- I parlamentarne stranke će same moći da se organizuju, ali zašto da ne kažu i van parlamentarne stranke šta misle - rekao je Selaković i dodao da će svi moći da, u tolerantnom duhu, iskažu svoje mišljenje.

#Kosovo

#Nikola Selaković

'