AKTUELNO

Sandra Božić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, rekla je da ako je mrtav sporazum onaj koji poziva na mirno rešavanje nesuglasica, pretpostavlja da je predlog Sande Rašković-Ivić raspirivanje mržnje i huškanje na rat.

- Sanda direktno poziva na eskalaciju sukoba bez ikakve obzirnosti prema našem narodu koji živi na Kosovu i Metohiji - istakla je Božić i dodala:

- Tu bezobzirnost od strane opozicije slušamo konstantno i kroz pokušaj kriminalizacije srpske liste. O kapitulaciji Vučića govore godinama u nazad i ako za vreme njegove vlasti Srbija nije izgubila ni jedan pedalj zemlje i to govore oni koju su učinili sve da Kosovu omoguće današnju poziciju, na šta im se Prištinske vlasti neretko zahvaljuju.

Prema njenim rečima, ako neko nema prava da priča o kapitulaciji to su upravo predstavnici Vuka Jeremića koji su za vreme svoje vlasti puštali na slobodu albanske ekstremiste, ćutala na pogrom Srba 2004. godine i bežali u Rumuniju 2008. godine kao odgovor na jednostranu proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

- Zato neka se sete svojih kapitulacija i prestanu da kritikuju predsednika Srbije koji je više puta do sada pokazao kako se treba boriti za Kosovo i Metohiju i naš narod koji tamo živi - rekao je Božić i dodala:

- Pitam se samo kakav bi bio njen komentar na sve one sramne poteze koje je preduzimao Vuk Jeremić kada je uspostavljao granicu između Srbije i Srbije. Poznato je da svaki psihijatar mora da ima sopstvenog psihijatra, zato je moja srdačna preporuka Sandi Rašković-Ivić da ga što pre promeni, ukoliko već nema svog terapeuta. Njena šizofrena cepanja mogu jedino da opravdam ukoliko ovaj savet nije prihvatila.

#Sandra Božić