AKTUELNO

Vesić je, u izjavi dostavljenoj medijima, podvukao da Grad Beograd sprovodi sve postupke po zakonu što se, navodi, za Šabića ne bi moglo reći.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da se poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ponaša slično kao i bivši ombudsman Saša Janković i da zloupotrebljava funkciju u političke svrhe.

- Kandidat u pokušaju za gradonačelnika Beograda Rodoljub Šabić u poslednjoj godini svog mandata je očigledno odlučio da se bavi politikom po ugledu na svog druga Sašu Jankovića koji je na isti način zloupotrebljavao funkciju zaštitnika građana pre nego što se kandidovao za predsednika - rekao je Vesić.

Vesić je, u izjavi dostavljenoj medijima, podvukao da Grad Beograd sprovodi sve postupke po zakonu što se, navodi, za Šabića ne bi moglo reći.

- Na sva postavljena pitanja daćemo odgovore institucijama koje su nadležne. Šabić, koji je politički potrčko opozicije, neće uspeti da zaustavi ovaj projekat i oduzme pravo penzionerima da dobijaju popuste. Hiljade penzionera koji od jutros čekaju u redovima za senior karticu dali su danas najbolji odgovor na ovaj bedan Šabićev pokušaj - istakao je gradski menadžer.

Šabić je danas ponovio da je pokrenuo postupak nadžora jer je, uvidom u Centralni registar, kaže, utvrđeno da Gradska uprava grada Beograda, iako po Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti dužna, nije prijavila zbirku koja sadrži podatke o korisnicima "Senior kartice" i nije prethodno obavestila Poverenika o nameri da takvu zbirku uspostavi.

Pročitajte još: VESIĆ: Šabić nije poverenik već "POLITIČKI POTRČKO"

#Goran Vesić

#Rodoljub Šabić

#Saša Janković

'