AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjih sastanaka u Briselu pokazao strpljenje, doslednost i spremnost za kompromis i odneo veliku pobedu za srpski narod i državu.

''Pokazao je pre svega da je čovek od reči a da je Srbija pouzdan partner svima koji poštuju našu zemlju. Reakcije iz sedišta EU pokazuju da čak i oni koji su priznali suprotno međunarodnom pravu samoproglašenu nezavisnost KiM poštuju ono što Srbija radi. To je velika pobeda predsednika Vučića i pobeda za ceo naš narod i našu državu'', poručio je Vesić na društvenim mrežama.

S druge strane, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pokazao je, kako navodi Vesić, sve osobine jeftinog politikanta, višak sujete i zaljubljenosti u sebe i manjak razumevanja za sve druge, i pre svega nedostatak osećaja za realnost.

''Pružam punu podršku našem predsedniku u želji da sačuva mir i stabilnost koji su preko potrebni i građanima Srbije i celom regionu", poručio je Vesić.

Autor: