AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Brisela da iz njemu nejasnih razloga nisu uspeli da postignu apsolutno nikakav dogovor.

Predsednik je rekao da će sačekati još izjavu visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku Žozepa Borelija.

Kako je rekao, iz njemu nejasnih razloga nisu uspeli da postignu apsolutno nikakav dogovor.

Srpska strana je bila konstruktivna i deset puta menjane tekstove smo prihvatili, ali albanska strana nije htela da prihvati ništa. Uvek bi dodavali nešto, što je bilo jasno da nije moguće - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će se obratiti narodu. Dodaje da su pred njima besane noći i teški dani.

Foto: Printscreen Tanjug

Poslušaćemo zahteve i savete visokog predstavnika. On je tražio da oni ne primenjuju kazne, a da mi ne izdajemo nove tablice. Mi ćemo to poštovati, a videćemo šta će da radi druga strana - rekao je predsednik i dodao:
Pred nama nisu laki dani, ali šta je tu je. Mislim da je danas svima jasno ko je bio konstruktivan i ko je želeo očuvanje stabilnosti i mira.

Kako kaže, jedino što su zahtevali bilo je to, da se u budućnosti poštuju dogovori koji su potpisani.

To je ono što je sve vreme kamen spoticanja, što neki ne žele da primenjuju ono što je potpisano. Ne mislim da imamo ne znam kakvu tragediju, ali da neće biti lako, neće - rekao je Vučić.

Kako kaže, najverovatnije će se ili večeras ili sutra u toku dana obratiti građanima Srbije sa svim zaključcima.

Hoću narodu sa KiM da poručim da ćemo biti uz njih i da će njihova država uvek, bez obzira na sve biti uz njih - rekao je Vučić.

Autor:

#Aleksandar Vučić