AKTUELNO

Upad troje poslanika Dveri u kabinet predsednice parlamenta Maje Gojković i danas je izazvao burnu raspravu na sednici Skupštini Srbije tokom koje je Gojković pokazala modricu zadobijenu u tom incidentu, a istakla je da jhe snimak koji su o tome objavile Dveri - montiran.

Ona je najpre na mestu predsedavajuće ustala, skinula sako i pokazala podliv i oteklinu na levoj nadlaktici, a potom i iz poslaničke klupe, javljajući se po povredi Poslovnika, te je navela da o tome ima izveštaj lekara iz skupštinske ambulante.

Foto: YouTube screenshot

-Danas sam ponovo morala da se javim lekaru zbog bolova - navela je ona.

Prethodno je Gojković odredila kraću pazu posle žestoke rasprave poslanika DS, SNS i SRS o bombardovanju 1999. godine, a na to joj je poslanik DS Balša Božović, dobacujući iz klupe pitanje da li može da nastavi izlaganje, rekao:

"Kakva ste kukavica. To je strašno".

Gojković je nakon toga ustala i poručila da će sad da im pokaže kakva je kukavica.

"Evo u pauzi, da ne bi Dveri imale, da ne bi vase uvažene kolege, imale dilemu, kako je juče bilo", navela je Gojković.

Foto: YouTube screenshot

Naime, Gojković je juče na vanrednoj konferenciji za novinare rekla da je u njen kabinet upalo troje poslanika Dveri, među kojima je bio i lider te stranke Boško Obradović i tamo vikali, vređali i fizički je sprečavali da izađe iz kabineta.

Sama je, kaže, uspela da sve troje poslanika fizički izbaci iz kancelarije, kako bi otišla na sastanka sa delegacijom Senata Italije.

U kabinet Gojkovićeve juče su, pored Obradovića, upali i poslanici Dveri Marija Janjušević i Srđan Nogo, a sve troje su zbog ranije izrečenih opomena udaljeni sa sednice na 20 dana.

#Maja Gojković

'