AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav” kako je izgledala njegova radna nedelja.

– Nedelju za nama obeležili su prijatelji Srbije – od ambasadora arapskih i afričkih zemalja sa kojima negujemo tradicionalno dobre odnose, do predstavnika 🇨🇳 kompanija koje posluju u našoj zemlji.

Ove nedelje sam ugostio i premijere Mađarske i Austrije, Orbana i Nehamera, ministra unutrašnjih poslova Angole Euženija Laborinju, osnivače i prijatelje Otvorenog Balkana – premijere Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore Edija Ramu, Dimitra Kovačevskog i Dritana Abazovića i predsednika Veća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltiju.

Svi susreti i razgovori bili su sadržajni i odlučni za budućnost naše zemlje, za čiju se bezbednost i ekonomski napredak neprestano borimo uprkos svim teškoćama.

Nakon ispraćaja ambasadora prijateljske Velike Britanije, usledio je susret sa premijerom Micotakisom, sa kojim sam razmenio mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu.

Posebno važne teme za Srbiju razmatrane su na konferenciji o obnovljivim izvorima energije, a nedelju sam završio gostovanjem na televiziji Prva, kako bih, pred put u Brisel, građane obavestio o svim pitanjima od značaja.

Idemo dalje! Živela Srbija! – napisao je Vučić na Instagramu.

Autor: