AKTUELNO

Pukovnik u penziji Miodrag Jevtić, rekao je za Novo vikend jutro Jovane Jeremić da, kada bi zapad hteo da reši problem na KiM, on bi to lako uradio.

Istakao je da se ovde radi o upravljanju krizom.

- Ne bi trebalo da dođe do eskalacije, ali ni do rešenja. Njima odgovara da ovde bude stanje krize. Njihova spoljna politika je američka spoljna politika. Kurti radi onako kako mu se kaže. Naši predstavnici koji odlaze na razgovore, oni su tamo jedan prema dva – rekao je Jevtić.

Kako kaže, ako uzmemo u obzir da je Šolc rekao da Srbija nikada neće ući u EU ako ne prizna Kosovo, sve nam je, kako kaže, jasno.

- Oni poručuju da treba da se radi na smirivanju tenzija ali sa krajnjim ciljem da Srbija prizna nezavisnost Kosova – rekao je Jevtić.

Kako kaže, smatra da će pregovori proći kao i svi ostali, a da će odluka biti onakva kakva je već donešena, dodaje da je poenta da se samo održi tenzija.

Foto: TV Pink Printscreen

Novinar i publicista Tomislav Kresović je rekao da ako iz Srba izvuku srpski zavet, onda smo izgubili, dodaje da tablice tada postaju besmislena stvar.

- Tablice su pitanje defiisanja politike i državnosti, najvažnije je sa Bogom da ostane srpski narod i da imamo najmanje izdajnika po elementarnim pitanjima – rekao je Kresović.

Kako kaže, postoje ljudi koji su izgubili kosovski zavet, dodaje da, kada se izgubi u srcu ono više ne postoji.

- Ako se koren počupa, on više ne postoji. Suština čitave priče jeste da oni isto shvataju da je to duša Srba, koju žele da definišu kako kolegijalnu zajednicu za transfer droge, za razne malverzacije. Cilj i potreba predsednika i naroda Srbije jeste da prate zavetni deo – rekao je Kresović.

Kako kaže, zavetno srce je srce vekova, dodaje da njega ne bi smeli da se odreknemo.

Foto: TV Pink Printscreen

Veselin Šljivančanin, pukovnik u penziji, rekao je da ništa nije novo kada se pogleda istorijski.

- Oni se oglušuju na Rezoluciju 12 44 u kojoj sve jasno stoji. Sada jedini predsednik koji patriotski vodi svoju zemlju i koji se javno obraća svom narodu i jasno govori šta se dešava. Ja ne želim da ga hvalim, o njemu govore njegova dela – rekao je Šljivančanin.

Kako kaže, on javno govor šta treba i dodaje, hiljadu puta smo čuli da Srbija želi dijalog i kompromis.

- Oni to ne slušaju, njih to ne interesuje. Nemci prvi ne čuju, sutra kada bi nešto bilo oni bi se pokupili odavde, bez obzira na investicije. Mi smo na pogrešnoj strani samo onda kada pogrešni pišu istoriju. MI nikada nismo bili na pogrešnoj strani – rekao je Šljivančanin.

Dodaje da je svima jasno ko je Kurti i ko je koga iznedrio.

- Svaki razgovor je važan ako može da se dođe do mira i slobode na pravi način – rekao je Šljivančanin.

Autor: