AKTUELNO

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev rekao je da u ovako teškum vremenima Srbija povećava budžet namenjen za kupovinu seoskih kuća u visini od 560 miliona dinara zahvaljujući mudroj, promišljenoj i nacionalno odgovornoj politici ministra za brigu o selu Milana Krkobabića.

Đurđev je istakao da trebamo biti svesni činjenice da je u poslednjih godinu dana cena hrane povećana za više od 20 odsto i da najsiromašniji državljani Srbije potroše više od 50 osto svojih plata i penzija na ishranu.

- Takođe, najavljena povećanja cena energenata za grejanje domaćinstva doprineće sve težem položaju Srba. Prema podacima Penzionog fonda oko 600.000 penzionera prima penziju u visini od 20.000 dinara, te jedini spas, jedino rešenje, jedini odgovoran i državotvoran potez jeste ulaganje svih raspoloživih napora i sredstva u srpsko selo i srpskog poljoprivrednika - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige je dodao da Srbija mora da bude za kratko vreme osposobljena da obezbedi dovoljnu količinu hrane i energenata za preživljavanje najtežih prilika sa kojima se suočava čitava Evropa od završetka Drugog svetskog rata.

- Sve nacionalne snage od Srpske crkve, preko srpske nauke i srpske kulture do srpske privrede moraju sinergetski i saborno podržati jačanje srpskog sela i srpskog seljaka. Hvala Bogu da imamo ministra Krkobabića koji je na vreme počeo da brine o selu i zadrugama i svu energiju uložio u najvažniju srpsku misiju 21. veka, a to je obnova i razvoj srpskog sela. Moramo podržati ministra u tim naporima, moramo spasiti srpsko selo ukoliko želimo da spasimo Srbiju - zaključio je Đurđev.

#Aleksandar Đurđev

#Milan Krkobabić

#Selo