AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao ja za Novo jutro TV Pink da Priština vodi infomracioni rat protiv Beograda, a da lažne vesti, na žalost, prenosi i javni medisjki servis naše zemlje.

Petković je najoštrije demantovao lažnu vest koja se pojavila, ne samo na portalu Javnog servisa Srbije, već i u njihovoj ključnoj informativnoj emisiji u jutarnjem dnevniku.

Rekli su kako sam ja kasno sinoć dogovorio sa Bisljimijem odlaganje prerergistracije za 10 meseci. I kao da je dogovoreno da će o Zajednici srpskih opština da se razgovara u okrviru francusko-nemačkog predloga. Reč je, još jednom ponavljam, o čistoj laži, propagandi koja dolazi iz Prištine - rekao je Petković.

Kako kaže, sve vreme se govori kako on treba da budem u Briselu, kako Bisljimi sa njim mora da pregovara o registraciji, a sve, dodaje, u cilju, kako bi se Priština izvukla iz ove situacije i probala da podeli odgovornost po pitanju njihove nelegalne jednostrane odluke o procesu preregistracije.

On je istakao da je sve vreme u Beogradu i da je juče i prethodnih dana objašnjavao sve ono što se dešavalo.

Foto: TV Pink Printscreen

Kasno sinoć sam bio sa svojom porodicom kod kuće, mrtav umoran. Ova vresta propagande i informacionog rata koji vodi Priština, i to u trenutku kada nas deli samo tri dana od onoga što Kurti planira. Ono što je poseban skandal jeste da tu vest preuzima Javni medijski servis Srbije i novinska agencija Fonet i time stvaraju zabunu i dovode u pitanje sve ono što smo radili i na čemu radimo - objašnjava direktor Kancelarije za KiM.

Kako kaže, niko ga nije zvao da proveri tu informaciju, dodaje da ga je samo pozvao jutros predsednik Aleksandar Vučić da pita o čemu se radi.

Kada sam pogledao šta su objavili, došlo mi je da iskočim iz kože. Javni servis uvek proverava vesti, zato me i čudi da me nisu pozvali da provere ovakvu informaciju. Mi smo dostupni svima da potvrdimo ili demantujemo sve što se pojavi, jer se poslednjih dana vodi informacioni rat protiv Beograda. Pa nije Javni servis Srbije javni servis Prištine - rekao je Petković.

On je istakao da o tablicama nema potrebe više da se razgovara sa Prištinom. Kako kaže, niti ga je ko zvao u Brisel niti je bilo više potrebe da se ide.

Foto: TV Pink Printscreen

Petković je rekao da, kada su napravili dogovor o ličnim kartama, da je situacija bila teška i da su ispred sebe imali Sporazum iz 2012. godine koji je potpisao Borko Stefanović i svi oni koji su do te godine vodili Srbiju.

To je jedan težak Sporazum u kojem su uvedene kosovske lične karte, RKS tablice lažne države Kosovo, kosovske vozačke dozvole i ograničeno važenje statusno neutralnih KS tablica - istakao je Petković.

Kako kaže, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću izborili su se da se sačuvaju srpske lične karte za prostor Kosova i Metohije.

Petković je rekao da je to oko ličnih karata bilo potrebno postići, kao i da je bilo potrebno jako puno napora da one uspeju da se sačuvaju.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o registarskim tablicama, tu je sve jasno kao dan. Mi smo tu čisti kao suza. Tu ne postoji ni jedan prostor niti potreba Beograda za bilo kakvim kompromisom. Sve je jasno rečeno u Sporazumu. Jasno stoji da tablice treba da se prenesu ili na RKS ili na statusno neutralne KS tablice - rekao je Petković.

Dodaje da je Priština ukinula izbor Srbima da se odluče koje tablice žele.

Autor: