AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je danas da je poslanica u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon još jednom pokazala da su za nju termini "vladavina prava" i "ljudska prava" samo „prazne fraze koje lepo zvuče, ali ništa ne znače“.

Ona je to navela u reagovanju na objavu na Tviteru Fon Kramon da "Vlada Srbije sigurno angažuje konsultante za humor kada priprema izveštaje o vladavini prava i standardima ljudskih prava".

Premijerka je u odgovoru na toj društvenoj mreži podsetila da pravo značenje "vladavine prava" podrazumeva punu primenu Briselskog sporazuma, a da "ljudska prava u najmanju ruku podrazumevaju pravo glasa“.

"Priština brutalno krši oba i to uz vašu punu podršku. Na svu sreću, u Evropskoj Uniji postoje ljudi koji, za razliku od vas, zaista veruju i u vladavinu prava i u ljudska prava. Ovde završavam dalju raspravu" , napisala je Brnabić i zaključila da je „rasprava sa licemirima gubljenje vremena“.

Brnabić je ranije oštro reagovala na objavu Viole fon Kramon u kojoj sarkastično komentariše sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Turka Daudova, savetnika čečenskog lidera Ramzana Kadirova.

#Ana Brnabić