AKTUELNO

"Memorandum o borbi protiv ilegalnih migracija koji su danas u Beogradu potpisali Aleksandar Vučić, Viktor Orban i Karl Nemaher znak je da su nekada suprotstavljene zemlje shvatile da danas imaju zajedničkog neprijatelja koji preti da ugrozi celu hrišćansku Evropu, a to je najezda ilegalnih migranata na naš kontinent" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da ove tri države zajedno grade jednu novu Evropu, Evropu koja će umeti da brani sebe i čiji narodi će se međusobno uvažavati i sarađivati, a ne sukobljavati.

,,Srbi, Mađari i Austrijanci su se nekada borili protiv prodora Osmanskog carstva u Evropu i uspeli su u svojoj nameri da hrišćanske korene Evrope sačuvaju. Danas su pred ovim državama novi izazovi, jer nekontrolisane ilegalne migracije prete da promene demografsku, versku i kulturnu sliku Starog kontinenta" - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige dodao je i to da je posebno važna činjenica da će tri zemlje produbiti ekonomsku i energetsku saradnju u teškim vremenima koja su pred nama, ali i da Austrija i Mađarska vide Srbiju kao nesporni deo Evrope, štaviše, kao njenog čuvara.

,,Ilegalni migranti nemaju šta da traže u našim državama. Niti Austrija namerava da im služi kao socijalni fond, niti Mađarska kao protočni bojler, niti Srbija kao parking. Budućnost Evrope pripada Srbima, Mađarima i Austrijancima, jer su je oni vekovima stvarali" - zaključio je Đurđev.

Autor: