AKTUELNO

Predsednik Srbije sastao se danas sa delegacijom Odbora za spoljne poslove Senata Republike Italije, u kojoj su senatori Paolo Korsini i Vito Petroćeli.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je senatskoj delegaciji da parlamenti Srbije i Italije imaju važnu ulogu za bliske odnose dveju zemalja, koje karakterišu dobra politička i ekonomska saradnja, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Foto: Tanjug

U razgovoru je konstatovano da je Italija najveći trgovinski partner Srbije i da veliko prisustvo italijanskih privrednika u Srbiji potvrđuje da su sagledali dobre uslove za ulaganje, što uliva nadu da će italijanske investicije biti još veće.

Foto: Tanjug

Srpski predsednik i članovi delegacije italijanskog Senata saglasili su se da je, kroz zajedničke projekte dveju zemalja, napravljen veliki pomak u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, što pomaže Srbiji i u ispunjavanju obaveza iz pregovaračkog poglavlja 23.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je zahvalio na snažnoj podršci Italije našem evropskom putu, kao i na angažovanju u okviru Berlinskog procesa, koji ima ključni značaj za mir u regionu i sveobuhvatan napredak Zapadnog Balkana, što je spoljnopolitički prioritet Srbije.

Italijanski senatori su rekli da u Italiji veoma cene napore Srbije i predsednika Vučića da očuvaju stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

Pročitajte još: Ruiz Garsija sa Vučićem: Kuba će uvek podržavati Srbiju po pitanju Kosova i Metohije

#Aleksandar Vučić

#Italija

#Sastanak

'