AKTUELNO

Moralo da reaguje i obezbeđenje!

Predsednica parlamenta Maja Gojković kaže da je danas u njen kabinet upalo troje poslanika Dveri, među kojima je bio i lider te stranke Boško Obradović i da su tamo vikali, vređali i fizički je sprečavali da izađe iz kabineta.

Na vanrednoj konferenciji za novinare Gojković je istakla da nije dozvolila da se parlament pretvori u, kako je rekla, fašistički polilgon poslanika Dveri.

- Sama sam uspela sve troje da fizički izbacim iz kancelarije, ponosna sam na to zato što ću na svaki način zaštititi i parlament i zaposlene, a time i demokratiju - rekla je Gojković.

Ona je navela da je reagovalo i obezbeđenje koje ih je zamolilo da napuste njen kabinet.

Foto: Beta

Gojković je navela da su u njen kabinet danas pre 10 časova, pored Obradovića upali i poslanici Marija Janjušević i Srđan Nogo, a sve troje su zbog ranije izrečenih opomena udaljeni sa sednice na 20 dana.

Ona je rekla da su vređali i zaposlene u njenom kabinetu.

Navela je da poslanici Dveri nasilno upali u njen kabinet u trenutku kada se spremala za sastanak sa delegacijom Senata Italije, što im je, kaže, prenela jedna od sekretarica u kabinetu koja im je rekla i da ostave poruku i traže eventualno sastanak sa predsednicom parlamenta.

- Boško Obradović je mimo toga uleteo u kancelariju u kojoj sam sedela, počeo da viče, vređa, da vređa žene koje tu rade i šefa kabineta. U tom su upala i druga dva poslanika Dveri i pokazali kako izgleda fašistički način shvatanja parlamentranog života u Srbiji - rekla je Gojković.

Dodala je da su poslanici Dveri sve vreme snimali taj događaj.

- Obradović je vikao, vređao, psovao, nisu hteli da mi omoguće da izađem iz kancelarije. Neću dozvoliti da se napada bilo koja žena ovde i tu ne mislim samo na sebe, mislim na sve saradnice i pripadnice službe obezeđenja koje kao žena obavljaju svoj posao - kaže Gojković.

Navodi i da ih je fizički izbacila iz kancelarije, te da je to bio njen odgovor na njihovo “fizičko maltretiranje i zlostavljanje” i nje i žena u njenom kabineti.

- Nisu mi dozvoljavali da fizički izađem iz kancelarije na sastanak sa delegacijom Senata Italije - dodaje ona.

Upitana šta je dovelo do scena u parlamentu koje viđamo u poslednje vreme, kao i o navodima opozicije da je ona najodgovornija za atmosferu u parlamentu, Gojković kaže da takvi poslanici ne vide svoje ponašanje.

- Hvala im na tome. Očigledno da nemaju ogledalo kod svoje kuće i da ne vide kako se ponašaju. Ovo što se danas desilo dešavalo se samo u fašističkim režima u svetu. Tri poslanika ovako shvataju demokratiju , da fašistički upadaju u kabinet napadaju predsednika parlamenta i vređaju zaposlene i fizički zlostavljaju sve nas - kaže Gojković.

Upitana o daljem planu, Gojković kaže da će nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima, te da će voditi sednicu onako ka je planirano.

Inače, danas je početak rada parlamenta kasnio sat vremena.

Pročitajte još: VUČIĆ: Srbija je iskreni prijatelj Bugarske

#Boško Obradović

#Dveri

#Maja Gojković

#Napad

'