AKTUELNO

Srbi sa Kosova i Metohije ne traže mnogo, oni samo traže poštovanje Briselskog sporazuma, poručila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da je saglasna sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom da 21. novembar ne bi trebalo dočekati bez dogovora.

Brnabić, koja boravi u poseti Singapuru, na pitanje šta očekuje od nedelje, 21. novembra, u ponoć, za Tanjug je rekla da je saglasna sa Borelom da 21. novembar ne bi trebalo dočekati bez dogovora.

"Ne smemo da stignemo do 21. novembra bez dogovora ili ćemo biti na ivici opasne situacije" Borelj o stanju na Kosovu i nastavku tehničkog dijaloga Beograda i Prištine- Ne mogu naši evropski partneri i naši partneri u SAD-u više da tolerišu jednostrano kršnje svih sporazuma koji su potpisani i ja se nadam da će svakako doći do dogovora - rekla je Brnabić.

Podvukla je da Srbi sa KiM traže da Priština krene u implementaciju Briselskog sporazuma, potpisanog 2013. godine, koji garantuje EU, da se poštuju svi sporazumi koji se tiču tablica, a koji su potpisani ranije.

Istice da nije sigurna šta će se dešavati od nedelje u ponoć, ali da Srbija ima mnogo toga da izgubi imajući u vidu koliko je ekonomski napredovala.

- Koliko smo naporno radili na tome da izgradimo Srbiju, ovako kao što jesmo poslednjih godina, a onda vas Priština i Kurti vrate da rešavate neke stvari, koje su već rešene - konstatovala je Brnabić i dodala da svi računaju da će Srbija uvek biti fleksibilna i tolerantna preko svake mere.

- Ovde se radi i o vladavini prava i o tome da je kredibilitet EU doveden u pitanje, ako se ne implementira Briselski sporazum - navela je premijerka.

Autor: