AKTUELNO

Prioriteti PUPS - Solidarnost i pravda u Beogradu: penzije prate plate, tzv. socijalne penzije, a posebno za domaćine u seoskim sredinama - Zeleni prsten - oživljavanje zadrugarstva u beogradskim selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama i pomoć poljoprivrednicima uvođenjem Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode.

Očekujemo da će uskoro zaživeti još jedan predlog našeg predsednika Milana Krkobabića o uvođenju socijalnih garantovanih "penzija" - poručilo više od stotinu prisutnih, koji su pozitivno ocenili rad tog odbora Partije.

Pozdravljamo odluku države da će od januara 2023. godine penzije pratiti plate. Time se, 17 godina od osnivanja naše Partije, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda, da će penzije učitelja, lekara ili vojnika rasti onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega - istaknuto je na Izbornoj skupštini PUPS - Solidarnost i pravda Čukarica, koja je danas održana u prostorijama te stranke na Banovom brdu.

Sa izborne skupštine upućeno je i snažno verovanje da će uskoro zaživeti predlog predsednika PUPS - Solidarnost i pravda Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih garantovanih "penzija" od najmanje 100 evra.

Foto: Foto/ПУПС – Солидарност и правда

S obzirom da je reč o razgranatoj beogradskoj opštini koja pored gradskog jezgra, ima sela sa poljoprivrednicima koji decenijama redovno snabdevaju hranom stanovnike srpske prestonice, nužna pažnja je posvećena potrebi da se pomognu udruženi poljoprivrednici stvaranjem efikasnog proizviđačko-poslovnog sistema Zeleni prsten čiji temelj čine udruženi poljoprivrednici. Za njih i sve druge individualne poljoprivredne proizvođače, PUPS - Solidarnost i pravda predlaže uvođenje Garantnog fonda koji će uneti stabilnost u poslovanje u poljoprivredi prestonice. Da domaćini ne rade s gubicima.

Pošto su pozitivno ocenili četvorogodišnji rad odbora, delegati Skupštine su jednoglasno za predsednika OO ponovo izabrali Boška Mišljenovića, a za potpredsednike Luku Toškovića i Mirčetu Rakonjac. Izabran je i Opštinski odbor PUPS - Solidarnost i pravda Čukarica, koji čini deset stalnih članova i predsednici Mesnih odbora - Sremčica, Rušanj, Žarkovo, Bele Vode, Cerak, Železnik, Banovo brdo, Ostružnica, Umka, Čukarička padina i Moštanica. Svi oni će, prema usvojenom Planu rada, i ubuduće raditi na organizacionom i kadrovskom jačanju Partije.

Izbornoj skupštini prisustvovali su potpredsednik PUPS - Solidarnost i pravda Risto Kostov, potpredsednik IO Partije Profir Rančić i član IO Dragan Tešić.

Autor: