AKTUELNO

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić rekao je da je uhapšena kriminalna grupa "Vračarci", koja je delovala po nalozima Kavačkog klana, bila predviđena za napade na najviše državne funkcionere u Srbiji.

- Oni su predsednika Vučića videli kao najveću pretnju. Dvoumili su se da li da ga ubiju, ili da mu nanesu duševnu bol, tako što bi mu ubili dete ili brata - rekao je Cmolić za Pink.

Kako je naveo, u akciji policije zaplenjena je veća količina novca, oko 240.000 evra, i jako puno sefova po bankama u Srbiji, a kada stigne naredba za njihovo otvaranje očekuje se da tu bude još veća količina novca.

- Međutim, nije to toliko velika količina novca, mnogo više para nalazi se u instranstvu gde im je i bila baza - reako je Cmolić i dodao:

- Oni prebacuju kokain iz Južne Amerike do evropskih zemalja, a droga dalje ide ka Balkanu. Tamo se nalaze te ogromne količine novca, ovo ovde je za samo bilo za njihove potrebe - naveo je on.

Cmolić je rako da su u zvaničnim dokumentima od Europola pronašli određene dokaze da grupa kriminalaca ima nameru da ubije predsednika Vučića ili njegovo dete ili brata.

- Mi tu nemamo dovoljno dokaza da bi podigli optužnicu, jer osnovna stvar je što nama ta lica nisu dostupna, a sve se to planira i organizuje u inostranstvu i ne znamo koje su radnje oni još obavili kako bi ostvarili svoj cilj. Mi trenutno ne možemo da podignemo optužnicu što ne znači da nećemo - navodi on.

Cmolić je rekao da se sama prepiska preko "Skaja", odnosno materijal koji dobijaju od Evropola, putem međunarodne pravne pomoći potvrđuje i dobija zakonsku snagu.

Deo osumnjičenih nalazi se u bekstvu, u Španiji i Dominikanskoj Republici. Načelnik SBPOK-a kaže da nemaju saradnju s Dominikanskom Republikom, kao i da je Nikola Vušević tamo bio lišen slobode po crvenoj Interpolovoj poternici i da mu je tada određen imigracioni pritvor iz kog je on volšebno nestao.

- Imamo izuzetnu saradnju sa evropskom policijom, pogotovo sa holandskom, francuskom i španskom, ali van Evrope nemamo dobru saradnju - zaključio je načelnik SBPOK-a Ninoslav Cmolić.

#Ninoslav Cmolić