AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, rekao je gostujući na TV Prva, da je juče nakon 55 godina prošao prvi autobus planinom Radan više od obične vesti.

“Ova vest ma koliko nekome izledala mala dokaz je uspešne politike predsedniks Vučića da svako mesto u Srbiji ima put, vodu i kanalizaciju i da niko ne bude zapostavljen”, rekao je ministar Vesić.

Vesić je naveo da je 1967. godine ukinuta autobuska linija od Leskovca do Prolom banje i da je bilo potrebno 55 godina da prodje prvi autobus.

“Ovaj put je od izuzetnog značaja jer se preko planine Radan povezuje pet opština na jugu Srbije kao i Prolom banja, Kuršumlijska banja, Djavolja Varoš, Caričin grad što je inače veliki turistički potencijal. Predsednik Vučić je još u aprilu prošle godine obećao da će ti putevi biti gotovi, neki su završeni a neki se još uvek obnavljaju”, rekao je Vesić.

Vesić dodaje da je sve ovo posledica snažne politike Srbije koju vodi predsednik Vučić.

“Želja predsednika Vučića jeste da se poveže svako mesto u Srbiji, svaki grad, da putovanja budu kraća, da ljudi ostaju u svojim mestima i da mogu da žive od svog rada i da ne postoji ni jedno mesto do kojeg ne može da se dodje. Upravo zbog toga je infrastruktura važna deo svake zemlje i nastavljamo da ulažemo u istu”, zaključio je Vesić.

Autor: