AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom izjavio da je poneo i predao sva dokumenta koja potvrđuju stavove Srbije i govori o ozbiljnosti našeg pristupa, želji da se situacija na Kosovu i Metohiji stabilizuje.

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević rekao je za Pink da je sada ključno pitanje, hoće li biti razumevanja Evropske unije i međunarodne zajednice za ono što se dešava na prostoru Kosova i Metohije.

- Dosta je više verbalnih osuda, hajde da konačno vidimo i neke konsekvence, i da vidimo da li Evropska unija i SAD mogu da kažu Kurtiju da mora poštovati Briselski sporazum - rekao je Milićević i dodao:

- Srbi nisu izašli iz institucija trajno, Srbi su izašli da bi zaštitili Briselski sporazum - rekao je ministar.

Kako je dodao, Kurtiju svaki neuspeh u dijalogu otvara nova vrata za još veće pristiske na Srbe.

Foto: TV Pink Printscreen

Urednik političke rubrike u Informeru Milan Dobromirović rekao je za Pink da se zapadu žuri da završi sve to sa Kosovom.

- Meni samo nije jasno, kako planiraju da to reše, ako Vučić i Kurti ne mogu da postignu kompromis - rako je on dodajući da je Kurti pre neki dan rekao da njihova nijedna akcija koju su oni uradili nije iznenadila SAD u EU.

On je rekao da mu se čini da imamo samo reči i prazne priče Evropske unije i zemalja zapada dok se ispod žita prećutno daje saglasnost da se odluka o preregistraciji vozila na Kosovu i Metohiji završi.

#Albin Kurti

#Kosovo i Metohija

#Milan Dobromirović

#Đorđe Milićević