AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, sastao se danas sa ambasadorom Republike Austrije NJ.E. Кristijanom Ebnerom, sa kojim je razgovarao o budućim projektima između naše dve zemlje.

Vesić je istakao da Srbija smatra Austriju za izuzetno blisku zemlju i da mu je drago, kada god se ukaže prilika za unapređenje saradnje.

Ambasador Кristijan Ebner naglasio je da mu je ova poseta veoma važna iz razloga što austrijska industrija i privreda imaju veoma važnu ulogu, ne samo u Austiji već i u regionu.

“Poslednjih deset godina zahvaljujući politici predsednika Vučića, u Srbiji se mnogo radi na razvoju infrastrukture. Urađeno je više 300 kilometara auto- puteva dok se u ovom trenutku gradi blizu 500 kilometara železničkih pruga i puteva”, rekao je Vesić i dodao da je infrastruktura suština jedne zemlje i da se ubrzanim tempom radi na tome kako bi se nadomestili svi nedostaci.

Foto: Peđa Mitić

“U budućnosti prioritet će biti na razvoju železničke infrastrukture a najvažniji projekti su povezivanje brzom prugom Beograda - Budimpešta koja je planirana da bude gotova do 2025. godine. Uz podršku naših evropskih partnera radimo prugu prema Nišu i to je prilika za austrijske firme da budu deo toga posla”, izjavio je Vesić.

Pored planova koji su vezani za razvoj drumske i železničke infrastrukture, Vesić je između ostalog govorio i o planovima vezanim za komunalnu infrastrukturu.
Na kraju sastanka, ministar je istakao da mu je izuzetno drago što Austrija nastavlja da pokazuje interesovanje za naše infrastrukturalne projekte i učestvuje u razvoju naše zemlje.

#Goran Vesić