AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo o zajedničkim projektima dve zemlje i istakao da postoji dobra saradnja sa svim kineskim kompanijama u Srbiji.

Ambasadorka Čen Bo čestitala je ministru Vesiću povodom nedavnog stupanja na novu dužnost i izrazila nadu da će se dosadašnja uspešna saradnja nastaviti i ubuduće kao što su sarađivali dok je Vesić obavljao javne funkcije u Beogradu, kao i to da dve zemlje vezuju izuzetno važni projekti od strateškog značaja i ekonomskog prosperiteta, saopštilo je ministarstvo.

Ministar Vesić istakao je da su predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping garancija da će se čelično srpsko-kinesko prijateljstvo produbljivati i razvijati na zadovoljstvo i sreću naših naroda.

Vesić je istakao da Srbija ima dobru saradnju sa svim kineskim kompanijama koje rade u našoj zemlji i da je njegov zadatak da resorno ministarstvo nastavi da vodi uspešne projekte koji su u toku.

Na osnovu Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture NR Kina uspešno realizuje brojne infrastrukturne projekte u Srbiji, kao što su Projekti izgradnje drumske, železničke i komunalne infrastrukture.

Autor: