AKTUELNO

Ministar Goran Vesić sastao se sa ambasadorkom NR Кine u Republici Srbiji Čen Bo.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Кine u Beogradu Čen Bo, sa kojom je razgovarao o tekućim i budućim projektima između naše dve zemlje.

Foto: Peđa Mitić

Ambasadorka NR Кine Čen Bo, čestitala je ministru Vesiću povodom nedavnog stupanja na novu dužnost i izrazila nadu da će se dosadašnja uspešna saradnja nastaviti i ubuduće kao što su sarađivali dok je Vesić obavljao javne funkcije u Beogradu kao i to da dve zemlje vezuju izuzetno važni projekti od strateškog značaja i ekonomskog prosperiteta.

Foto: Peđa Mitić

Ministar Vesić istakao da su predsednici Srbije i Кine Aleksandar Vučić i Si Đinping garancija da će se čelično srpsko-kinesko prijateljstvo produbljivati i razvijati na zadovoljstvo i sreću naših naroda.

Vesić je istakao da Srbija ima dobru saradnju sa svim kineskim kompanijama koje rade u našoj zemlji i da je njegov zadatak da ministarstvo koje vodi nastavi da vodi uspešne projekte koji su u toku. Na osnovu Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture NR Кina uspešno realizuje brojne infrastrukturne projekte u Srbiji, kao što su Projekti izgradnje drumske, železničke i komunalne infrastrukture.

#Goran Vesić

#Čen Bo